GEAMURI TERMOPAN BOTOSANI

Geamurile de termopan sunt realizate din doua foi de sticla care sunt separate printr-un strat de aer sau de gaz si apoi sigilate. Acestea sunt concepute pentru a putea oferi o mai buna bariera contra temperaturilor exterioare decat ferestrele unice pentru ca cele doua straturi de sticla si stratul termopan actioneaza ca si izolatori.

Sticla utilizata are o suprafata special filmata care re-radiaza caldura in lunile reci si previne caldura in timp de vreme calda. Initial creat pentru clima extrema, geamul termopan este in prezent folosit pe scara larga in aproape toate localitatile atat la constructii noi cat si la cele care au nevoie de inlocuirea ferestrelor.

Geamuri termopan Botosani

Sunt mai multe tipuri de sticla care pot sa fie folosite pentru a crea ferestre termopan, de la cel utilitar si pana la decorativ, dar cele mai comune sunt selectia de inalta performanta de sticla impreuna cu straturile speciale care pot sa fie selectate din mai multe glazuri pentru a gazdui o gama larga de climate. Sticla cu protectie solara este preferata pentru zonele cu veri racoroase si ierni foarte reci deoarece reduce pierderile de caldura dar si cresterile de caldura. Sticla cu protectie solara medie permite o cantitate mult mai mica de caldura fara a pierde lumina si e de cele mai multe ori aleasa in zonele cu veri moderate si ierni moderate. Sticla Low Solar Gain ofera cea mai buna protectie contra razelor UV si se alege in zonele cu veri foarte calde si ierni blande.

Geamul termopan care are un gaz inert, cel mai adesea argon, este considerat un izolator mai bun decat cel cu un buzunar sigilat cu aer. Gazele precum argonul lasa mai putina caldura in exterior si ne protejeaza de asemenea si de temperaturile reci pentru ca ele au o densitate mai mare si ofera astfel si un tampon mai bun decat aerul. Ferestrele care au geamurile duble create in fabrici sunt sigilate etans pentru a putea spori si mai mult izolarea si pentru a elimina potentialul de condensare.