Vitralii

Istoria vitraliului începe în Evul Mediu, o datã cu primele biserici construite în secolul al X-lea. Secolul al XV-lea îl defineşte mai mult ca picturã şi mai puţin ca element generator de atmosferã.
Renaşterea a însemnat o lungã perioadã în care vitraliul exista doar ca sticlã pictatã, devenind un accesoriu la modã. El este din ce în ce mai prezent astãzi, transformându-se într-un element decorativ la-ndemâna iubitorilor de frumos.
Un vitraliu clasic este format din bucãţi de sticlã coloratã ţinute împreunã de o reţea de zãbrele de plumb. Efectul vitraliului este dublu el înfrumuseţând atât exteriorul cât şi interiorul unui spaţiu prin filtrarea luminii. Se obţine astfel o atmosferã particularã a spaţiului care preia din culorile ce strãbat bucãţile de sticlã coloratã. Prin modernizarea tehnicii vitraliului şi prin punerea la dispoziţia creatorilor a unor materiale şi utilaje performante vitraliul a devenit mai accesibil. Astfel , vitraliul obţinut prin tehnica laminãrii (aplicarea de folii colorate delimitate cu o bandã de plumb pe un suport de sticla) a dus la obţinerea unui produs deosebit şi mai accesibil din punct de vedere al preţului.
La cererea clienţilor putem proiecta şi realiza orice alte modele de sticlã ornamentalã.