USI DE INTERIOR, EXTERIOR BOTOSANI

Cei mai multi cumparatori sunt tentati sa creada ca achizitia unor usi de termopan se face tinand cont de aceleasi criterii ca si cea a ferestrelor termopan. Cu toate astea lucrurile sunt putin diferite tinand cont de utilitatea finala pe care o are produsul.

Ferestrele sunt folosite in mod evident pentru a face legatura intre o camera si mediul exterior. Usile in schimb pot sa fie folosite la interior pentru a ajuta la trecerea de la o camera la alta sau de la o camera la un balcon.

In exterior sunt folosite pentru a face trecerea de la o camera la curtea exterioara.

Tinand cont de pozitionarea lor pot sa fie necesare anumite particulaitati in ceea ce priveste materialele de baza, grosimea usii, tipurile de geamuri, modelele de geam si de usa, sistemul de actionare si asa mai departe. Pe scurt insa diferentele esentiale sunt urmatoarele.

Usile de exterior sunt in general lucrate mai detaliat si infrumusetate cu elemente de design pe cand usile interioare pot sa fie mai simple si implicit pot sa fie mai ieftine.

Usile de interior au nevoie de un maner de actionare in timp ce usile de exterior au nevoie de sisteme de inchidere cu cheia.

Usi de interior, exterior Botosani

In functie de pozitia lor se iau in calcul si gradul de uzura de la a carui valoare se dau indicatii legate de modelul si de materialele folosite. Pentru usile de interior daca modelul nu e o problema, pentru ca profilele simple sunt de cele mai multe ori apreciate mai mult, culorile pot reprezenta o provocare. Albul clasic este preferat in exterior si pentru rezistenta sa la razele de soare si poate genera un contrast deranjant cu mobila de interior. Problema este reprezentata de faptul ca solicitarea unei anumite culori pentru tamplaria termopan poate sa ridice semnificativ costurile finale ale lucrarilor. Daca ulterior alegeti si o usa de tipul plisse, care ocupa foarte putin spatiu, are un aspect modern si se poate glisa, atunci trebuie sa faceti o investitie semnificativa.

Revenind la usile de exterior, se recomanda sa alegeti modele cu geamuri low-e care sunt cele mai bune izolatoare termice care exista in prezent pe piata. Principiul de baza consta intr-un strat foarte subtire de metal care este suprapus uneia dintre foliile de sticla din structura geamului. Adaosul acesta are un efect izolator impresionant si contribuie totodata si la respingerea a 90 de procente din caldura care ar putea iesi din casa.

Tot pentru usile de exterior va recomandam sa folositi un sistem de inchidere robust, ideal ar fi in cinci puncte, si balamale mai voluminoase comparativ cu cele pentru interior. Acest aspect se va lua in considerare mai ales pentru usile montate in zonele cu trafic intens pentru a putea scadea uzura si pentru a evita stricarea usilor in timp scurt.