TAMPLARIE BOTOSANI

Restrictiile privind utilizarea PVC in aplicatiile de constructie ar avea nu numai consecinte economice negative, ci si impact social mai larg, cum ar fi disponibilitatea locuintelor la preturi accesibile.

Avantaje tamplarie Botosani

Rezistenta la foc

La fel ca toate celelalte materiale organice folosite in cladiri, inclusiv alte materiale plastice, lemn, textile etc., produsele din PVC vor fi arse atunci cand sunt expuse unui incendiu. Produsele din PVC se auto-sting, adica in cazul in care sursa de aprindere este retrasa, acestea se vor opri din ardere. Datorita continutului ridicat de clor, produsele PVC au caracteristici de siguranta la foc, care sunt destul de favorabile. ele sunt dificil de aprins, productia de caldura este relativ scazuta.

Dar daca exista un incendiu mai mare intr-o cladire, produsele din PVC vor arde si vor emite substante toxice ca toate celelalte produse ecologice.

Cea mai importanta substanta toxica emisa in timpul incendiilor este monoxidul de carbon (CO), care este responsabila pentru 90-95% din decesele cauzate de incendii. CO este un criminal ucigas, deoarece nu il putem mirosi si majoritatea oamenilor mor in timpul incendiilor in timpul somnului. Si, desigur, CO este emis de toate materialele organice, fie ca este vorba despre lemn, textile sau materiale plastice.

PVC precum si alte materiale emit si acizi. Aceste emisii pot fi mirositoare si iritante, facand oamenii sa incerce sa fuga de foc. Din cele mai bune cunostinte, niciuna dintre victimele unui incendiu nu a fost dovedita stiintific ca a suferit otravire cu HCI.

Cu cativa ani in urma, niciun mare incendiu nu a fost analizat fara ca dioxinele sa joace un rol major in sistemele de masurare. Astazi stim ca dioxinele emise in incendii nu au un impact asupra oamenilor ca urmare a rezultatelor mai multor studii asupra oamenilor expusi la foc: nivelurile de dioxina masurate nu au fost niciodata ridicate fata de nivelurile de fond. Acest fapt foarte important a fost recunoscut de rapoartele oficiale si stim ca in toate incendiile sunt emise multe alte substante cancerigene, cum ar fi hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) si particulele fine, care prezinta un risc mult mai mare decat dioxinele.

Deci, exista motive foarte bune pentru a utiliza produsele din PVC in cladiri, deoarece acestea functioneaza bine din punct de vedere tehnic, au bune proprietati economice ecologice  si se compara bine cu alte materiale din punct de vedere al sigurantei la incendiu.

PVC nu conduce energia electrica si, prin urmare, este un material excelent pentru a fi utilizate pentru aplicatii electrice, cum ar fi izolarea invelisului pentru cabluri.

Proprietatile fizice ale PVC-ului permit proiectantilor un grad ridicat de libertate atunci cand proiecteaza produse noi si dezvolta solutii in care PVC actioneaza ca un material de inlocuire sau renovare.

PVC-ul a fost materialul preferat pentru panouri de schele, obiecte de design interior, rame de ferestre, sisteme de apa proaspata si de canalizare, izolatie de cabluri si multe alte aplicatii.